hide

Gladheidsbestrijding

Gladheidsbestrijding

In de winter kan het door opvriezing, ijzel of sneeuw behoorlijk glad worden. Is uw bedrijfsterrein, uw entree, uw tuinpad gevaarlijk terrein geworden, of zijn de parkeerplaatsen van uw bedrijf slecht begaanbaar door sneeuw of gladheid? Laat u dit dan door ons verzorgen! Wij hebben het materieel om die plaatsen voor u begaanbaar te maken en te houden.

Voor de gladheidsbestrijding wordt als dooimiddel (nat)zout gebruikt. Nat zout is zout opgelost in water. Hierdoor verlaag je het vriespunt van het water. Voordelen van nat zout strooien is dat bij PREVENTIEF strooien (dus voor dat het glad wordt) het wegdek minder snel bevriest. Is het al glad dan ontdooit het bevroren vocht sneller. Het droge zout werkt niet op een droge weg. Het vriespunt verlagend effect van het zout blijft uit omdat er geen water aanwezig is, en het hierdoor verwaait.

Het milieu speelt bij gladheidsbestrijding ook een belangrijke rol. Om het milieu zoveel mogelijk te ontzien, letten wij bij gladheidsbestrijding zoveel mogelijk op de milieueffecten.

Uiteraard kunt u bij ons ook zout afnemen om zelf de gladheid tegen te gaan.